O Gemide Ben de Olsaydım…

Pazartesi günü ARC’a katılan (Atlantic Rally Competition) 160 tekneyi Las Palmas’daki Muello Deportivo marinasından uğurladık. Bu sene ARC’ta 4 Türk teknesi vardı. Theta, Balıkçıl, 7 Seas Sailing ve North. Geçen hafta sonu ARC’in açılış  ve bayrak seremonisinde Türk tekneleri ve ekipleriyle tanıştık. Onların maceralarını web sitelerinden takip edebilirsiniz.

sailingyachttheta.blogspot.co

www.balikcil.org

www.facebook.com/yelkenkursu

arc acilis

Bu sene ARC’a 26 ülkeden 160 tekne katıldı. Açılış seremonisi güneşli bir günde çok eğlenceli geçti. Açılış seremonisindeki samba grubu harikaydı.

http://youtu.be/5fF6ME3Lzc8



Geçen hafta Las Palmas biraz yağışlı  ve kuvvetli rüzgârlar olduğundan ARC’in açılışı da 1 gün ertelendi.  Pazartesi günü de biz de marinada çıkan teknelerin arkasından el salladık ve ah o teknelerden birinde biz de olsak dedik:-) Neyse tekne arayışlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Buradaki günlerimiz hemen hemen her gün marinaya gidip etraftaki denizciler ve yelkenli sahipleriyle konuşmak ve tanışmakla geçiyor. Bizim gibi tekne arayanların sayısı az değil. Marina’daki ilan panosunda bir suru ilan var. Bunlardan bazıları gerçekten çok ilginçti. Birkaçını paylaşmak istedim.

crew_ilanlari

Ayni zamanda tekne arayanlarla, teknelerine mürettebat arayanların kayıt olduğu birçok web site var. Biz de bunlardan bazılarını kullanıyoruz.

http://floatplan.com/

http://www.crewbay.com/

https://www.findacrew.net/

http://oceancrewlink.com/

Bizim gibi geçiş yapmayı planlayanlar olursa bu sitelerden faydalanabilirler.