Dominik Cumhuriyeti’nde Görülecek Yerler

Karayiplerin en büyük ikinci adası, Bachata ve Merengue dansının anavatanı, harika doğası ile Dominik Cumhuriyeti kesinlikle görülmeye değer.

Karayip denizindeki Küba’dan sonra ikinci en büyük ülkesi ve adası Dominik Cumhuriyeti, yemyeşil doğası, mavinin değişik tonlarındaki denizi, upuzun plajları, şelaleleri, dağları ve birçok doğa güzelliğiyle bizi kendine hayran bıraktı. Adadaki 3137 metrelık Duarte tepesi Karayiplerin en yüksek noktasıdır. Aynı zamanda Türkiye’de çok popüler olan Survivor yarışmasının çekimleri adanın kuzeyinde yapılıyor.

Burada 10 gün zaman geçirdik ve vaktimiz yettiğince her yerine gitmeye çalıştık. Benim rotamı daha kısa bir sürede mesela 1 haftada gezebilirsiniz. Bazı yerlerde otobüs bazı yerlerde araç kiralayıp gezdik. Gezdiğimiz yerler hakkında sizlere kısa kısa bilgiler vermek istiyorum.

Havalimani ( Las Americas Havalimanı)- Santo Domingo

Bu güzel adaya büyük bir yolcu gemisi yada kendi teknenizle gelmiyorsanız büyük ihtimalle ülkenin en büyük uluslar arası havalimanı Las Americas’a ineceksiniz. Şehir merkezinden 32 km uzaklıktaki havalimanından şehre maalesef toplu taşıma yok.  Taksi şirketleri sizi 30 Usd’a şehir merkezine götürüyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Las Americas Airport- Santo Domingo 32 30 Dk 1350 30 Eski ve Yeni şehir merkezleri , sahil



Santo Domingo-Salinas (Bani)

Karayiplerin tek  kumuluna gidip kum sörfü yapak isterseniz. Santo Domingo’dan  aracınızla yada taksi ile 90 km uzaklıktaki Salinas kumullarına 1.5 saatte ulaşabilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre(Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Santo Domingo-Salinas 90 1.5 Saat Kumullar

Santo Domingo- La Romana

Santo Domingo’ya  85 km uzaklıktaki Romana’ya aracınızla 1 saat 15 dakikada, şehir merkezinden günde 2 kez kalkan otobüslerle 1 saat 45 dakikada gidebilirsiniz. Otobüs bileti yaklaşık 5 Usd. La Romana’dan Isla Saona adasına yapılan günübirlik  turlara kesinlikle katılmalısınız.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Santo Domingo – La Romana 85 1 Saat 15 Dk. 1 Saat 45 Dk. 200 5 Isla Saona



La Romana-Punta Cana

Punta Cana adanın en doğusundaki  ve ülkeye gelen turistleri çeken bir tatil beldesi. Bizim Antalya bölgemiz gibi yan yana birçok tatil köyü ve otel var. Punta Cana’nın 20 km kuzeyindeki Bavaro bölgesinde de bir çok tatil köyü bulunuyor. La Romana’dan kalkan otobüsler önce Bavaro sonra Punta Cana’ya gidiyor. İster Bavaro, ister Punta Cana’daki otel, kiralik ev yada tatil köylerinde kalabilirsiniz. La Romana Punta Cana arası 80 km ve araçla 1 saat otobüsle 1 saat 45 dakika  mesafede. Otobüs bileti 3-5 Usd civarında.

Punta Cana ve Bavaro’ya Santo Domingo’dan kalkan  hızlı (Express) otobüslerle de 3 saat içinde gelebilirsiniz. Otobüs bileti 400 RD$ yaklaşık 9 Usd. Playa Bavaro, Playa Arena Blanco,Playa Corales başlıca plajları arasında.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
La Romana – Punta Cana/Bavaro 80 1 Saat 1 Saat 45 Dk. 120 * 200 3 * 5 Playa Bavaro, Playa Arena Blanco,Playa Corales
Santo Domningo – Punta Cana/Bavaro 190 2 Saat 3 Saat 400 9

Santo Domingo- Samana

Santo Domingo’ya 170 km uzaklıktaki Samana’ya  otobüsle 4.5 saatte, arabanızla 2.5 saatte gelebilirsiniz. Otobüs bileti 310 RD$ yani yaklaşık 7 usd ve günde 5 sefer var. Samana’dan Bacardi adasına ( Cayo Levantado) , Playa Rincon  ve El Limon şelalerine günübirlik turlar yapabilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Santo Domingo – Samana 170 2 Saat 30 Dk. 4 Saat 30 Dk. 310 7 El Limon, Bacardi Adası, Playa Rincon

Samana-Las Terrenas

Samana’dan Las Terrenas’a geçmek isterseniz en kolay ve hızlı yol bir taksi, bir transfer ayarlamak yada araba kiralamak. Araçla El Limon üzerinden Las Terrenas 40 km ve 40 dakika sürüyor.El Limon, Punta Bonita görülecek yerler arasında.



Santo Domingo- Las Terrenas

Las Terrenas’a Santo Domingo’dan gidecekseniz, Samana’ya giden otobüslere binip Sanchez’de inip oradan da bir taksi yada yerel bir dolmuş ile Las Terrenas’a ulaşabilirsiniz. Santo Domingo Sanchez otobüsle 4 saat sürüyor. Otobüsler  310 RD$ yani yaklaşık 7 usd ve günde 4 sefer var. Araçla gitmek isterseniz 150 km’lik yol yaklaşık 2.5 saat sürüyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Samana – Las Terrenas 40 40 Dk. El Limon, Punta Bonita
Santo Domingo – Las Terrenas 150 2 Saat 30 Dk. 4 Saat 310 7

Santo Domingo- Puerto Plata

Santo Domingo’dan 223 km uzaklıktaki Puerto Plata’ya araçla 2.5 saat ulaşabilirsiniz. Otobüsler 3.5-4 saatte gidiyor. Bilet fiyatı 320 RD$ yani yaklaşık 7 usd ve her saat başı otobüs var. Puerto Plata’dan 30km uzaklıktaki  Sosua ve 40 km uzaklıktaki Cabarete’e yerel otobüs, minibüs ya da taksilerle ulaşabiliriz. Puerto Plata’da turistik bir yer ve etrafında birçok meşhur plajlar var. Bunlardan Cabarete rüzgar ve dalgalarından dolayı sörfçülerin gözde plajlarından. Puerto Plata’dan da birçok günübirlik tura katılabilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Süre (Otobüs) Fiyat (RD$) Fiyat (USD) Görülecek Yerler
Santo Domingo – Puerto Plata 223 2 Saat 30 Dk. 4 Saat 320 7 Cabarete, Sosua