Peru’da Görülecek Yerler

Peru denilince ilk olarak eminim Machu Picchu; Nazca çizgileri ve uzaylılarla ilişkisi; İnka medeniyeti; rengârenk kıyafetleri, esmer tenleri ve çekik gözleriyle Peru yerlileri gelir akla. Peru da bunların dışında ceviche, chifa gibi lezzetli yemekler, pisco sour gibi güzel içecekler ve daha birçok Inka şehri ve kalıntıları sizi karşılayacak.

Kendi halinde güler yüzlü insanları, doğası, yemekleri (özellikle ceviche), Inka medeniyeti ve doğa güzellikleriyle Peru kalbimizde ayrı bir yere sahip oldu. Biz sadece 1 hafta gibi çok kısa bir süre kaldık ama tavsiyem en az 2 hafta bu ülkeye zaman ayırmanızdır.

Havalimanı-Lima

Havalimanının içinde tek bir taksi firması var ve fiyatları standart. Biz Havalimanından Miraflores semtine 50 Sol’e geldik. Şehir merkezi fiyatları da aşağı yukarı aynı. Havalimanından çıkınca sağda üzerinde Miraflores yazan mavi çizgili yeni otobüslerle 1 SOL’e Miraflores’e de gidebilirsiniz. Yolculuk 1.5 saat sürüyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Fiyat Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Havalimanı- Lima(Miraflores) 12 30 Dk. 50 Sol / 15 USD 1 Saat 30 Dk. 1 Sol Old Town-San Francisco Katedrali-Miraflores parkı ve sahili, Paragliding

Lima- Ica (Huacachina )

Lima’dan Ica’ya giden birçok otobüs firması var. Ica’da Inka kültürü ve diğer birçok arkeolojik kalıntıların olduğu arkeoloji müzesini gezebilirsiniz. Huacachina köyü ve etrafındaki kumullarda yapılan kum sörfü turuna katılmanızı tavsiye ederim. Ama özellikle günbatımı turuna katılın. Hem çok sıcaklara yakalanmazsınız hem de günbatımının tadını çıkartabilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Lima-Ica(Huacachina) 305 3 Saat 30 Dk. 60 Sol / 20 USD Ica Arkeoloji Müzesi, Huacachina sandboard turu

Ica- Cusco

Cusco’ya Lima’dan uçakla giden birçok gezgin var. Benim tavsiyem yol üzerindeki Ica ve Huacachina’yı görmeniz ve Cusco’ya otobüsle yavaş yavaş çıkmanızdır. Cusco (4400 mt) gibi yüksek irtifalara yavaş yavaş çıkarak yükseklik hastalığını riskini azaltabilirsiniz.

Cusco Inka medeniyeti zamanında da bölgenin önemli şehirlerinden biri. Cusco’nın sokaklarında dolaşırken hem Inka hem de koloni tarzı görebilirsiniz. Geniş bir alana yayılmış şehri dolaşmak için 2 gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Ica- Cusco 795 17-18 Saat 195 Sol /60 USD Old Town- Plaza Armas-Sacsayhuman-Salkantay-San Blas- La Catedral

Cusco- Sacred Valley/ Machu Picchu

Cusco’dan Kutsal Vadi ( Sacred Valley)  ve Machu Picchu’ya gitmek için birçok seçenek var. Genelde turistler otobüs, tren ya da tur firmalarının turlarına katılarak bu bölgeyi geziyorlar. Tabii ki yürüyüş bisiklet gibi alternatif seyahat yöntemlerini kullanan gezginler de var. Biz Kutsal Vadi (Sacred Valley)’ye giderken bir seyahat acentesinden tur satın aldık. Daha sonra turun sonunda Machu Picchu’nun olduğu yer Aguas Calientes’e trenle gittik.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Tren) Fiyat Görülecek Yerler
Ollantaytambo- Aguas Calientes(Machu Picchu) 155 2 saat 168-270 Sol /50-85 USD Machu Picchu, Huayna Picchu, Pisac, Ollantaytambo
Güzergah Mesafe (Km) Süre (Tren) Fiyat
Cusco Poroy-Ollantaytambo 70 3 Saat 45 Dk. 75 USD

Cusco – Puno

Titicaca gölü Bolivya ve Peru sınırında yer alıyor. Titicaca gölü kıyısındaki küçük kasaba Puno’ya  6.5 saatlik bir otobüs yolculuğundan sonra vardık. Buradan gölde ki yüzen adalara birkaç günlük ya da günübirlik turlar düzenliyorlar. Biz yarım günlük bir yüzen adalar turu aldık ve sonra yolumuza Kasani’deki Peru-Bolivya sınırını geçerek Bolivya’daki Copacopana’ya vardık.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Cusco- Puno 386 6 Saat 30 Dk. 110 Sol / 32 USD Titicaca Gölü-Yüzen Adalar

Daha fazla Peu fotoğrafı görmek için Flickr Fotoğraf Albümümü tıklayınız.

Peru