Annem

Burada seyahat ederken tanıştığım ilginç, bana bir şeyler öğreten ,  fikirleri ve hayat bakış açılarıyla hayatıma bir şeyler katan kişilerden bahsetmek istiyorum. Bahsetmek istediğim diğer kişi ise benim varlık sebeplerimden biri olan canım anneciğim .

Beni ve annemi yakından tanıyanlar bazı özelliklerimden dolayı bana küçük Gülşen Tongar derler. Annem neşeli, konuşkan, müzikle iç içe, gezmeyi keşfetmeyi seven, tarihe ilgili, sosyal yönü kuvvetli, disiplinli, çalışkan, yardımsever, hayat dolu bir kadındır.  Eee tabii meyve dibine düşer. Gezmeyi keşfetmeyi sevmem ve sosyal yönümün kuvvetli olmam anneme çeken özelliklerim sanırım.

Ailem

Geçen sene kasım ayında kız kardeşimle Atlantik okyanusunu geçip ardından 4 aylık  bir Güney Amerika seyahatimiz oldu. Bu seyahate çıkarken ve döndüğümüzde anneme  “İki kızının birden gitmesine nasıl izin verdin?” “ Hiç korkmuyor musun? “ gibi sorular soruluyordu. Tabii ki ana yüreği evlatlarından uzakta olmayı pek kolay kabul etmez, onların kararlarına saygı duysa da aklı ve yüreği hep çocuklarıyla beraberdir. Babama yönetilen kızını dövmeyen dizini döver esprileri tabii ki anneme de yöneltiliyor. Annem de babam gibi bizi Türkiye Cumhuriyetine yakışan kendi ayakları üzerinde durabilen bir meslek sahibi olan modern bireyler olarak yetiştirmek için çalıştı. Bizlere gezme, öğrenme, keşfetme duygusunu daha küçük yaşlarda ailecek çıktığımız Türkiye seyahatlerinde aşıladı.

Uludağ

Eski fotoğraf albümlerimize baktığımda annemin gençlik yıllarındaki gezi fotolarını, bizler daha birkaç aylıkken ailece yaptığımız tatil fotolarını görünce aslında keşfetme, tarih ve gezi merakı bize aileden gelen bir şey diye düşünüyorum. Ha başka bir teorim daha var. Annem benim ve kız kardeşimin göbek bağlarını uzun bir süre evde saklamış. Daha sonra ev taşıma sırasında kaybetmiş. Derler ya çocuğun göbek bağını nereye gömersen çocuk oraya gider diye. Sanırım bizim göbek bağlarımız dünyanın suyuna toprağına karıştı ondan biz de bu kadar çok gezmeyi seviyoruz.

Anneme yine ve yeniden buradan da teşekkür etmek istiyorum. Bana öğrenme, keşfetme ve gezme merakını aşıladığı için, bana dünyayı keşfetmek için kanatlar ve kök salmam için bir yuva verdiği için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın canım annem. Beraber nice güzel gezilere ve keşiflere…

Çin Seddi