Bolivya’da Görülecek Yerler

Okyanusa kıyısı olmayan iki Güney Amerika ülkesinden biri olan fakir Bolivya, el değmemiş doğası ve naif insanlarıyla ayrı bir güzel. Uyuni tuz bölgesi Bolivya ve Güney Amerika’nın en fazla turist alan yerlerinden biri. Bolivya aynı zamanda Amazon bölgesiyle doğa sevenlere ve yüksek dağlarıyla dağcılar ve yürüyüş sporu yapanlar için de çok şey sunuyor. Buraya sadece Uyuni tuz gölü ve çöl bölgesini görmek  için bile gelinir.

Biz Güney Amerika seyahatimizde burası için sadece 1 hafta ayırabildik. Amazon bölgesine de gitmek isterseniz en az 2 hafta ayırmak gerekir.



Copacabana- La Paz

Titicaca gölünün Bolivya tarafındaki kıyısında yer alan Copacabana’dan günübirlik bir tur alarak Güneş adasını ( Isla Del Sol) gezdik. Bu gölden Ay adasını da ulaşabilirsiniz. Inka inanışına göre ay ve güneş bu adalarda doğmuş. Bu adalarda her şeyden uzak sessiz sakin birkaç gün geçirmek için gerçekten ideal bir yer.

La Paz  3600 Mt’de kurulmuş dünyanın en yüksek başkentlerinden biri. İllimani volkanik dağının eteklerine kurulmuş bu şehir diğer Güney Amerika ülkelerine göre çok daha bakımsız ve fakir. Şehrin tarihi merkezini ve daha zengin semti San Jorge‘yi gezebilirsiniz. San Sebastian‘dan teleferikle şehrin tepesine çıkıp şehre kuş bakışı seyredebilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Fiyat Görülecek Yerler
Copacabana-La Paz 161 3 Saat 85 BS/12-13 USD Isla de Sol-Luna / Old Town, Rodrigez Pazarı,San Francisco Katedrali

La Paz- Uyuni

Uyuni tuz gölü ve çölü bölgesi 10582 km2‘lik bir alana yayılmış ve dünyanın en büyük tuz gölüdür.  Bu alanı gezmek için bir tur şirketi ile anlaşıp bir tur almak lazım çünkü bölgeyi özel 4×4 araçlarla gezmek gerekiyor. Uyuni bölgesini bence en az 3 günde gezmek lazım fakat 1 günlük turlardan 1 haftalık turlara kadar çeşit çeşit tur bulmanız mümkün.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
La Paz- Uyuni 540 12 Saat 120-200 BS/17-27 USD Tren mezarlığı,Isla Pescado, Villa Candelaria, Paso Leon, Laguna Colorado, Verde, Geysers, Dali Desert, Sol de Manana


Uyuni- San Pedro de Atacama

Uyuni turları Şili’nin San Pedro de Atacama çölünün olduğu yerde bitiyor. Turunuzu satan firmaya tur sonunda Şili’ye geçmek istediğinizi söylerseniz onlar size Şili minibüs biletini satıyorlar. Geçişinizi önceden planlayıp sizi Şili sınırına transfer edecek otobüs- minibüs firmasıyla önceden anlaşmanız lazım. Mesafe olarak çok kısa olsa da Gümrük’teki bekleyemeye göre San Pedro’ya varışınız biraz uzayabilir.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Minibüs) Fiyat  Görülecek Yerler
Uyuni- San Pedro de Atamaca 120 2 Saat 30 Dk. 50 BS / 7.5 USD Valle de Luna, Salt Caves, 3 Marry, Death Valley, Geysers De Tatio,Salar de Tara, High Plateu Lagoons

Daha fazla Bolivya fotoğrafı görmek için Flickr Fotoğraf Albümümü ziyaret ediniz.



Bolivia