Brezilya’da Görülecek Yerler

Rio karnavalı, sambacı kızları, Pele ve Niemer gibi ünlü futbolcuları, Copacabana, Ipenama, Lebnon gibi ünlü Rio plajları, ayaklarıyla oynadıkları plaj voleybolu, Caiprinhaları, Amazon ormanları, lezzetli Churrasco etleri, dünyaca ünlü top modelleri Brezilya denilince ilk aklımıza gelenler.

Bunca güzel şeylerin dışında maalesef ülke de adı sokak hırsızlıkları, kredi kartı kopyalama, adam kaçırma, uyuşturucu satıcılığı gibi suçlar var. Gün geçtikçe ülkedeki suç oranı azalmakta. İki kez bulunduğum bu ülkede çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat dikkat etmek de fayda var. Bu sefer 15 gün kaldığım bu ülke için en az 2-3 hafta ayırmak gerek bence. Tabii ki bu ülkede Amazon bölgesi gibi göremediğim birkaç yer var.



Sao Paulo – Rio De Janeiro

Brezilya gezimize Sao Paulo’dan başladık. Sao Paulo’yu ziyaret etmek için çok fazla zamanımız olmadı. Sadece 1 gün gezebildik. Brezilya’da gezilecek daha çok ve güzel yer varken açıkçası Sao Paulo’ya da çok fazla zaman ayırmadığınıza pek üzülmeyin. Tabii ki Sao Paulo’yu sevenlerin de sayısı az değildir. Sao Paulo’ya onlar SamPa derler.  Hareketli gece hayatını NewYork’a benzetirler.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Fiyat Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Sao Paulo Havalimanı- Sao Paulo 27 30 Dk. 130 Real/ 40 USD 50 Dk. 30 Real / 10 USD Paulista Caddesi,Ibirapuera Parkı, Se Katedrali, São Paulo Modern Sanat Müzesi, Tren Garı , Altino Arantes Binası

Sao Paulo’dan  Rio de Janeiro ‘ya biz gece otobüsüyle gitmeyi tercih ettik. 6 saatlik otobüs yolculuğunda ki en kötü taraf çok çalışan klimalardı. Rio de Janeiro karnavalı ana geliş amacımız olduğundan burada biraz. 5 günde meşhur karnaval havasını doya doya yaşadık. Rio’yu gezmek için en az 3 gün ayırmak lazım.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Süre (Uçak) Fiyat Görülecek Yerler
Sao Paulo-Rio De Janeiro 430 6 Saat 30 Dk. 80 Real / 25 USD 1 Saat 60-250 USD Copacopana , Ipenama, Lebnon plajları, Şeker tepesi, İsa Heykeli

Zamanımız kısıtlı olması ve otobüsle bu yolun 37 saat sürmesinden dolayı biz Recife’ye Sao Paulo üzerinden aktarmalı bir uçuşla gitmeyi tercih ettik. Direkt uçuşlar 2,5 saat sürüyor. Ülke büyük olduğundan uçuşların birçoğu Sao Paulo üzerinden oluyor.



Rio De Jenairo- Recife

Recife şehri kimilerine göre gerçek ve en iyi karnavalın olduğu yer. Biz de Brezilya’da iken Rio ve Recife karnavallarını görüp karşılaştırmak istedik. Karnaval eğlencesi akşamları Recife’de, gündüzleri Olinda adlı şehirde yapılıyor. Recife Olinda arası 10 km ve taksi ya da otobüsle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Gündüzleri tüm halk gruplar halinde ya da bireysel olarak Olinda’da sokaklarındaki karnaval eğlencesine gidiyor. Karnavalın en önemli gününde sokaklarda 2 milyon kişi  oluyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Süre (Uçak) Fiyat  Görülecek Yerler
Rio De Janeiro-Recife 2303 37 Saat 220-360 Real / 70-110 USD 2 Saat 30 Dk. 150-260  USD Recife tarihi merkezi, Liman, Olinda Şehir Merkezi, Porto de Galinhas

Recife- Salvador de Bahia

Recife’den Salvador de Bahia biz yine Sao Paulo aktarmalı bir uçuş ile gittik. Tabii ki direkt uçuşlarda 1 saatte gidebilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Süre (Uçak) Fiyat Görülecek Yerler
Recife-Salavador de Bahia 840 13 Saat 130-140 Real/45 USD 1 Saat 45-170 USD Tarihi Merkez, Lacerdo Asansörü, Bonfim Klisesi, Liman, Mercado Modelo, Ilha de Itaparica

Afrika’dan getirilen kölelerin Güney Amerika’ya buradan dağıtılması sebebiyle şehirde yoğun bir Afrika kültürü sizi karşılıyor. Capoeira dansının anavatanı olan şehirde birçok capoeira ve ritim okulu bulabilirsiniz. Salvador De Bahia’lılara göre Brezilya’nın en güzel ve iyi karnavalı tabii ki burada. Bu şehirde de karnaval büyük bir coşku ve kalabalıkla kutlanıyor. Karnaval zamanında şehirde iki ayrı karnaval korteji oluyor. Bu karnaval kortejlerindeki partilere katılmak için para ödemeniz gerekiyor. Günlük parti biletleri 50 ile 300 Euro arasında değişiyor.



Salvador de Bahia- Igauzu Şelaleleri

Meşhur Igauzu şelalelerine yine Sao Paulo üzerinden bir uçuşla gittik. Buraya direkt otobüs yok maalesef. 2900 Km’lik yolu arabayla gitmek isterseniz 45 saat sürüyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Süre (Uçak) Fiyat Görülecek Yerler
Salvador de Bahia-Igauzu Şelaleri 2900 45 Saat 500-600 Real / 160-200 USD 5 Saat 170-300 USD Şeytan Boğazı

Arjantin Brezilya sınırında yer alan Igauzu şelaleleri dünyanın en büyük ve görkemli şelalelerinden biri. Kesinlikle görülmesi gereken bir doğa harikası. Şelaleleri birer gün hem Brezilya hem Arjantin tarafından gezmenizi tavsiye ederim.

Daha fazla Brezilya fotoğrafı görmek için Flickr Fotoğraf Albümümü tıklayınız.