Güney Amerika’da Otobüs Yolculuğu

Güney Amerika Seyahatimiz boyunca zamanla ilgili bir sıkıntımız olmadığı sürece bol bol otobüsle seyahat ettik. Ben genelde otobüs, araba, tren gibi yere yakın olan ulaşım araçlarını tercih ediyorum. İşte size bazı nedenleri;



1- Etrafı seyrederek seyahat ediyor ve manzaranın tadını çıkartıyorsunuz

2- Tren, otobüs ve arabalar uçaklara göre daha çevreci

3- Yol boyunca uyuyarak biraz dinlenebiliyorsunuz

4- Gece yolculuklarında ayrıca otel parası vermediğinizden dolayı daha ekonomik olabiliyor.

5- Uçak biletlerine göre çok daha ucuz ve sabit fiyatlı

6- Ekonomi sınıfı uçuşlardaki koltuklara göre çok daha rahat ve geniş koltuklarda seyahat ediyorsunuz.green-transportation

Güney Amerika’daki otobüsleri ve servislerini gayet başarılı buldum. Standart otobüslerinin konforu bile iyi olan bu otobüslerle çok rahat bir şekilde gece yolculukları yapıp güzel bir uyku çekebilirsiniz.

Nasıl Bilet Alınır?

Güney Amerika’nın hemen hemen her yerinde otobüs biletlerinizi şirketlerin web sitelerinden online satın alabiliyorsunuz. Bunların dışında birden fazla ülke ve otobüs firmasının sefer, tarifelerini inceleyip biletlerinizi satın alabileceğiniz web siteleri de mevcut. Ben genelde bu tarz sitelere bakıp otobüs seferleri ve fiyatlarını karşılaştırıp sonra biletimi firmanın kendi web sitesinden almayı tercih ediyorum. Güney Amerika seyahatinizde işinize yarayacak bazı web siteleri;

Plataforma 10 Arjantin ve Brezilya’daki otobüs firmalarını gösteriyor.

Omni Lineas Arjantin’deki otobüs firmalarını gösteriyor.

Green Toad Bus – Daha çok sırt çantalı seyahat edenlere hizmet veren  Arjantin, Brezilya, Şili, Bolivya, Peru’da faaliyet gösteren bu firmanın otobüslerine belli tarih ve saat belirlemeden bilet alabiliyorsunuz. Gideceğiniz yerleri biliyor ama tarihleri konusunda emin değilseniz bu tarz bir otobüs bileti tam size göre.



Koltuk Seçimi ve Otobüsteki Hizmetler

Güney Amerika’da otobüs bileti alırken sıkça karşılaşacağınız bir soru da “ Nasıl bir koltuk istersiniz? “ Türkiye’de otobüslerdeki koltuk seçimi son birkaç yıldan beri tekli yada ikili olarak farklılaştı. 2007 yılında Brezilya’da yaptığım uzun otobüs yolculuklarında otobüslerde tuvaletin olması, koltukların uçaktakilerden daha çok yatabilmesi beni gerçekten şaşırtmıştı. Aslında kıtadaki ülkelerin büyüklüğünü düşünürseniz uzun yolculuklar için bu tarz servislerin olması çok normal.

Güney Amerika’da seçeceğiniz koltuğa göre alacağınız servis ve bilet fiyatı değişiyor. Genelde tüm otobüslerde tuvalet, klima, müzik servisi, DVD gibi imkanlar oluyor. Diğer farklar ise koltukların arkaya doğru yatma oranları ve size yapılan ikramlar. Tabii ki ikram ve konfor arttıkça biletlerin fiyatları da artıyor. Bazen otobüs biletiyle uçak bileti birbirine yaklaşıyor.

 argentina-bus-semicama

Semi Cama Koltuklar 145 dereceye kadar yatıyor.

Cama / Cama VIP Koltuklar 160 dereceye  kadar yatıyor. Seyahatin uzunluğuna göre kahvaltı-öğle yemeği- akşam yemeği servisleri yapılıyor. Hem alkollü hem alkolsüz içecek servisi yapılıyor.

Cama Suite/ Suite Koltuklar 180 dereceye kadar yatıyor. Bildiğiniz yatakta yatıyor gibi uzanarak, uyuyarak seyahat ediyorsunuz. Burada da yemek ve içme seçenekleri biraz daha iyileşiyor. Mesela Arjantin’de 21 saatlik bir otobüs yolculuğunda bana şampanya ve Whisky servisi yapıldı.

Aman Dikkat! Klimalar!

Biz yaz aylarında seyahat ettiğimiz için otobüslerde klimalar çalışıyordu. Sıcak hava da klimaların iyi çalışması gayet güzel bir şey fakat bazen klimalar gerçekten çok iyi çalışıyor ve içerisini neredeyse buzhaneye çeviriyordu. Bazı otobüs firmaları yastık ve küçük bir battaniye veriyor. Benim tavsiyem mutlaka yanınıza sizi sıcak tutacak bir şal, hırka, kazak gibi bir şey almanız. Biz birkaç kere soğuktan uyuyamadığımız oldu.

buses in SA



“Güney Amerika’da Otobüs Yolculuğu” için 2 yanıt

  1. merhaba ıyı aksamlar
    ben Bogota dan baslayıp,ekvator,peru,bolıvya,sılı,usuıa,arjantın ve sao poulo bıten bır tur yapmak ıstıyorum.bıletımı mart 14 cıkıs bogota 24 nısan sao poulo donus aldım.bana verebılecegınız tavsıyeler nelerdır ve otobus yolculukları fıatları ne kadardır, sımdıden cok tesekkurler.

    1. Merhaba,
      Size az önce e-mail ile geri dönüş yaptım.
      İyi yolculuklar

Yorumlar kapatıldı.