Teknede Yaşamın Güzel Yanları

  • Doğa ile Bütünleş

Rüzgarı tüm bedeninizde hissetmek, dalgaların sizi sallaması, yıldızların altında uyumak, her çeşit bulut görmek, geceleri suyun altında ışıl ışıl parlayan  planktonlar, yunusların teknenizle yarışması, uçan balıkların denizde sekmesi, gerçekten doğa ananın ne kadar muhteşem olduğunu size bir kez daha hatırlatıyor.

sealife

  • Sonsuzluğu Hisset

Teknenizin büyüklüğü ne olursa olsun koskocaman okyanus, sizi kesinlikle fındık kabuğunun içinde yol aldığınızı hissettirecektir. Sonsuzluk bu olsa gerek…

  •  Zorunluluklar Yok

“Saçlarım uzadı”, “Tıraş olmalıyım.”, “Bugün ne giysem acaba? “, “Bunun altına hangi ayakkabı hangi çanta uyar? “ gibi dertlere veda edin. Çünkü teknedeyken genelde yalınayak dolaşacak, hep aynı kıyafetleri giyecek ve belki kıyafetsiz bile olacaksınız. Günlük yaşamınızda dert gibi görünen her şeye veda etme zamanı.



  • Issız Koylar, El Değmemiş Sahiller

Tekne ile yaptığınız yolculukların birçoğunda herkesin ulaşabildiği bilindik halk plajlarının dışında sadece tekne ile gidilebilecek sakin koylarda yüzecek, ayak basılmamış sahillerin tadını çıkartacaksınız. Böyle yerlerde mayosuz bile denize girebilirsiniz. Şnorkel yapmayı seviyorsunuz bu sakin el değmemiş koylarda çok çeşitli balıklar ve deniz canlılarını da görebilirsiniz.

sakin deniz

  • Uzun Günler ve Geceler

Günün her saatinde farklı güzellikler saklı. Yol aldığınız için farklı zaman dilimlerinde güne uyanıp günü batırıyorsunuz. Denizde yaşam daha yavaş olduğundan zaman kavramını yitirmeye başlıyorsunuz.

  • Kendinle Baş Başa Kalmak

Tekneyle denizde yol alırken aslında aynı zamanda kendi içinize doğru da bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Deniz yolculuklarında hem karadaki hem de içinizdeki limanlarını da ziyaret edeceksiniz. Okumak, gözlemlemek, yazmak, müzik dinlemek, şarkı söylemek ve bol bol düşünmek için çok zamanınız olacak.

  • Öğrenmek

Deniz, rüzgar hava tahmini, harita okuma, yelken kullanma, tamir işleri, düğümler, balık tutma, yemek yapma ve aklınıza gelmeyecek daha birçok şey hakkında yeni bilgiler edinecek, bildiklerinizi tecrübe edeceksiniz. Yelkenci olmak istiyorsanız  her daim öğrenmeye açık olmalısınız.