Antigua ve Barbuda Adası Tatil Bütçesi (+Excel Format)

Geçen sene Atlantik okyanusu geçişimiz Karayiplerin güzel adalarından biri olan Antigua ve Barbuda adasında sonlanmıştı. 21 günlük deniz yolculuğundan sonra karada olmak çok güzel bir histi.  Bize göre kış ile özdeşleşen Aralık ayında sıcacık hava, birbirinden güzel kumsallar vakit geçirmek gerçekten rüya gibiydi.



Yılın ilk gününe çok güzel bir katamaran yelkenlide uyanmak, yılın ilk gününün duşunu Karayip Denizine atlayarak yapmak gerçekten paha biçilemez bir deneyimdi. Antigua ile ilgili yazılarıma göz atmak isterseniz, tıklayınız.

Seyahat ederken ve günlük hayatımda her zaman harcamalarımı not eder ve bütçemi buna göre ayarlarım. Antigua ve Barbuda adasında yaptığımız bazı temel harcama notlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem Antigua hem de Karayip adalarında yaşam ve harcamalar konusunda belki size bir fikir verir. Gezdiğim diğer ülkelerdeki başlıca harcama kalemleri ve fiyatlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

antigua_tatil butce

Aşağıdaki excel sembolüne basarak hazırladığım excel dosyasını indirebilir ve kendiniz bu dosyada değişiklikler yaparak kendi seyahat harcamalarınızı kaydedebilirsiniz.

excel ikon

Not: Ada da toplu taşıma var fakat maalesef her yere ulaşmıyor. Genelde anayolların üzerlerindeki duraklara ulaşım var. 365 tane plajın olduğu bu adada plajlara gitmek için duraklardan plajlara yürümeniz gerekebilir bu yüzden direkt taksi ile seyahat etmek gerekli. Eğer 3 veya 4 kişi olursanız araba kiralamak ta daha uygun olacaktır.