Peru Tatil Bütçesi (+Excel Format)

Geçen sene tam bu zamanlarda kız kardeşimle beraber Peru’daydık. Geçen sene bugünün akşamında Aguas Calientes’e varmıştık. Yani Machu Picchu’yu görmek isteyen herkesin geldiği kasabaya. Machu Picchu’ya giden otobüsler bu kasabadan hareket ediyor. Peru’da sadece 1 hafta kalabildik. Bu kısa sürede Lima, Ica, Huacachina, Sacred Valley (Kutsal Vadi), Machu Picchu ve Puno’yu görebildik. Peru için en az 2 hafta zaman ayırmak lazım. En sevdiğimiz yer tabii ki Machu Picchu oldu. Tarihi, doğası ve manzarası ile Machu Picchu bizi etkisine aldı, neredeyse 1 günümüzü burada gezerek, yürüyerek ve doğal güzelliklerinin tadını çıkartarak geçirdik.



Bu gezimde de aldığım harcama notlarımı gezi planlamalarınızda size yardımcı olsun diye paylaşmak istiyorum. Gezdiğim diğer ülkelerdeki başlıca harcama kalemleri ve fiyatlarını öğrenmek için tıklayınız.

PEru tatil butcesi

Aşağıdaki excel sembolüne basarak hazırladığım excel dosyasını indirebilir ve kendiniz bu dosyada değişiklikler yaparak kendi seyahat harcamalarınızı kaydedebilirsiniz.

excel

Peru gezimizde nerelerde kaldık, neler yedik? İşte birkaç kare.

Peru ilgili diğer yazılarıma ulaşmak için tıklayınız.