Bolivya Tatil Bütçesi (+Excel Format)

Geçen sene kızkardeşimle yaptığımız Güne Amerika seyahatimiz bir diğer durağı el değmemiş toprakları ve doğası, naif ve biraz çekingen insanlarıyla Bolivya oldu. Peru seyahatimiz Titicaca gölünün kıyısında yer alan Kasani sınır kapısında sonlandı ve oradan Bolivya’nın Copacabana kasabasına giriş yaptık. Bolivya için de sadece 1 hafta zaman ayırabildik ve sadece La Paz ve Uyuni Tuz Bölgesini ziyaret ettik. Halbuki kafamızda Amazon bölgesine de gitmek vardı fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Brezilya’daki karnaval zamanını kaçırmak istemediğimiz için düşündüğümüzden daha kısa süre kaldık Bolivya’da. Bolivya, Güney Amerika’da okyanusa kıyısı olmayan tek ülkesi bu yüzden de biraz kapalı ve bakir kalmış. Dünyanın en yüksekte kurulu başkenti La Paz’da birkaç gün geçirdikten sonra görmeyi çok istediğimiz Uyuni Tuz Gölü ve Çölüne 3 günlük bir tur yaptık. Burası kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Buraya günübirlik turlarda var ama bence en az 3 gün gezip ana yerlerini görmek lazım. Bolivya hakkındaki diğer yazılarımı okumak için buraya, diğer gezilerimdeki harcamalarımı okumak için buraya tıklayınız.



Bu gezimde de aldığım harcama notlarımı gezi planlamalarınızda size yardımcı olsun diye paylaşmak istiyorum. Gezdiğim diğer ülkelerdeki başlıca harcama kalemleri ve fiyatlarını öğrenmek için tıklayınız. Bolivya’daki fiyatlar diğer Güney Amerika ülkelerine göre bize çok daha uygun ve ucuz geldi.

excel

Aşağıdaki excel sembolüne basarak hazırladığım excel dosyasını indirebilir ve kendiniz bu dosyada değişiklikler yaparak kendi seyahat harcamalarınızı kaydedebilirsiniz.
bolivya tatil harcama

Bolivya gezimizde neler gördük,yedik? İşte birkaç kare.

Fotoğrafların devamı için Flickr Albümü bir göz atınız. Bolivya ilgili diğer yazılarıma ulaşmak için tıklayınız.