Şili Tatil Bütçesi(+Excel Format)

Salar de Uyuni’nin eşsiz doğasında geçirdiğimiz unutulmaz bir 3 günlük turun ardından Şili’ye Portezuelo del Cajon  ya da diğer adıyla Hito Cajon sınır kapısından giriş yaptık. Uyuni turu bitiminde Şili’ye geçmek isteyen herkes genelde turunu satın alırken sınırdan 45 kilometre ( 28 mil) uzaklıktaki  San Pedro de Atacama transferini de ayarlıyor. Gümrük işlemleri için yanınızda 20 BS bulundurmakta fayda var.



Şili’deki ilk durağımız Atacama çölünü görmek isteyen herkesin geldiği San Pedro da Atacama kasabası oldu. Atacama çölü dünyadaki kutuplar dışındaki en kuru çöl ünvanına sahip. İki gün San Pedro de Atacama’da kaldıktan sonra uçakla başkent Santiago’ya gittik. Başkentte iki, Valparaiso’da bir gece kaldık. Valparaiso yazın Santiago’lu ve Şili’lerin tatil ve denize girmek için gittikleri önemli bir şehri. Valaparaiso aynı zamanda Güney Amerika’nın en önemli deniz limanlarından ve ülkenin en büyük ikinci büyükşehri. Şili Güney Amerika’nın ve dünyanın önemli ve istikrarlı ekonomilerinden biri. Bunu ucuz Bolivya’dan sonra Şili’deki artan fiyatlardan ve ülkedeki refahtan anlayabilirsiniz. Şili hakkındaki diğer yazılarımı okumak için buraya, diğer gezilerimdeki harcamalarımı okumak için buraya tıklayınız.

Bu gezimde de aldığım harcama notlarımı gezi planlamalarınızda size yardımcı olsun diye paylaşmak istiyorum. Gezdiğim diğer ülkelerdeki başlıca harcama kalemleri ve fiyatlarını öğrenmek için tıklayınız.

excel

Aşağıdaki excel sembolüne basarak hazırladığım excel dosyasını indirebilir ve kendiniz bu dosyada değişiklikler yaparak kendi seyahat harcamalarınızı kaydedebilirsiniz.

sili tatil butcesi
Şili’de neler yedik  neler gördük? İşte birkaç kare.