Miniport ile Bavul Taşımaya Son!

Sizlere güzel bir haberim var. Eğer Türk Hava Yolları ile uçuşuyorsanız İstanbul’da geçireceğiniz zamanı son dakikasına kadar kullanacaksınız. Çünkü bagajınız artık sizin için bir yük olmayacak.

Türk Hava Yollarının Haziran ayında hayata geçirdiği Miniport hizmeti sayesinde bavulunuzu Taksim ve Havalimanı ofislerine bırakıp İstanbul’un tadını bagaj çekiştirme derdi olmadan gezebilirsiniz.  Servis şimdilik sadece bu iki ofis ile sınırlı fakat yakında Türk Hava Yollarının anlaşma yaptığı otellerden de bavulunuzu teslim edebileceksiniz. Türk Hava Yollarının anlaşmalı olduğu bir otelde kalıyorsanız yapmanız gereken tek şey online rezervasyon yaptırmak. Daha detaylı bilgiye Miniport veya Türk Hava Yollarının websitesinden ulaşabilirsiniz.

Taksim Miniport ofisi her gün 07.00 ile 23.00 saatleri arasında açık. Türk Hava Yolları yolcuları uçuşlarından en az 5 saat önce valizlerini Miniport ofisine teslim etmesi gerekiyor. Atatürk Havalimanına varan yolcular da valizlerini Atatürk Havalimanındaki Miniport ofisine bırakıp hafif bir şekilde şehir dolaşıp ve işlerini halledebilir, sonra Taksim’deki Miniport ofisinden alabilirler.



2013 yılında Hong Kong’tan İstanbul’a uçarken Kowloon Metro istasyonunda kurulan havayollarının check-in kontuarlarını görünce çok şaşırmış ve beğenmiştim. Bu istasyonlardan kolayca check-in yaptıktan sonra havalimanına elinde bagaj olmadan rahat bir şekilde yolculuk yapıyorsunuz ve uçağa gidene kadar keyifli bir zaman geçirebiliryorsunuz. Türk Hava Yollarının başlattığı bu güzel uygulama umarım Hong Kong’daki gibi metro istasyonlarından da olur. Ve tabii ki diğer havayolları şirketleri de bunun gibi uygulamalar geliştirir.

Bu tarz uygulamalar bavulunuzu taşımak yükünden kurtarmanın yanında trafiğe çıkan araç sayısını azaltarak şehrin trafiğine olumlu etkiliyor.