Her Şey Aşk’tan-Galata’da Tatlı Bir Dükkan

Galata’ya her yolum düştüğünde etrafındaki dükkânlara bir göz atarım. Her seferinde de yeni yeni dükkânlar ve şeyler görürüm. Yıllar önce Galata kulesinden çıkıp Perşembe Pazarı caddesine doğru yürümeye başlarken bu küçük şirin dükkânın vitrinindeki lokumlar gözüme çarptı. Bir tatlı düşkünü olarak soluğu hemen içeride aldım. Hayatımdaki ilk ceviz lokumu ve ceviz ezmesini burada yedim.

Fıstık ve fındıklı lokum dışında yeni tatlar arayanlar için buranın portakallı, damla sakızlı, bademli lokum çeşitlerini önerebilirim. 1870 yılından beri Mardin’de tatlı imalatı yapan işletmede ezme, çikolata ve lokumları hiçbir katkı maddesi ve yağ içermeden üretiliyor. Lokumlarıyla ilgili sevdiğim bir diğer şey ise içine koydukları kutuları. Lokumlar her şey Aşk’tan anlamına gelen logosunun olduğu hoş kutularda satılıyor. Lokumu yedikten sonra bu güzel kutuyu bir hediye kutusu ya da küçük bir mücevher kutusu olarak ta kullanabilirsiniz.

Her Şey Aşk’tan yazılı bu hoş hat yazısı dükkândaki birçok şeyde kullanılmış. Takılar, kutular, tombaklar, seramikler, takılar bunlardan bazıları. Bu dükkânda hem midenize hem de göz zevkine hitap edecek şeyler var. Kendiniz veya sevdikleriniz için ilginç veya lezzetli bir hediye arıyorsanız bence Her Şey Aşk’tan’ın Galata veya Bebek’teki dükkânına uğramanızı öneririm.

http://www.herseyasktan.com/

https://www.facebook.com/herseyasktan