Özbekistan Vizesi Kalktı!

Özbekistan seyahati planlayanlara güzel bir haberim var; Özbekistan vizesi kalktı! 10 Şubat 2018 itibariyle Türkiye vatandaşları Özbekistan’a  vizesiz giriş yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev 3 Şubatta  Türkiye ve beraberinde  birçok ülkenin vatandaşlarına vizesiz Özbekistan’a seyahat imkanı sunan bir kararnameyi imzaladı. Bu kararname ile beraber Türk vatandaşları Özbekistan’a vizesiz giriş yapıp, 30 gün süre ile Özbekistan’da seyahat edebilecekler.

Bu güzel habere tüm gezginler adına çok sevindim. Kendi adıma ise biraz üzüldüm. Çünkü geçen sene Özbekistan turumu yaparken biz vize için epey bir süre beklemiş ve kişi başı da 125 USD vize ücreti ödemiştik. Bu arada Özbekistan 1 Temmuz 2018 itibariyle de e-vize uygulamasına da geçecekmiş.  Herneyse bu güzel uygulamalarla beraber hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok turist Asya’nın bu güzel ülkesine çok daha rahat seyahat edecek olması beni çok mutlu etti.



Türkiye- Özbekistan Uçuşları Artıyor

Özbekistan vizesinin kalmasından sonra iki ülke arasında uçuşların arttılması yönünde de olumlu adımlar atıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İstanbul-Semerkant arası uçuşların sayısının 3’e çıkarılmasıyla ilgili Özbekistan ile mutabakat imzaladı. Ayrıca ilerleyen zamanlarda da “Buhara”, “Urgenç” ve “Karşı” noktalarına haftada 2 uçuş  ve Ankara, Antalya ve İzmir’den uçuşların başlatılması söz konusu.  Anlaşma ile ilgili detaylı bilgiyi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün sitesinden elde edebilirsiniz.

Özbekistan Nasıl Bir Ülke?

Özbekistan’da neler var gidince neler göreceğiz? diyenleri duyar gibi oluyorum. “Bu dünya iki hükümdara yetecek kadar büyük değil” diyen Timur’un ülkesi Özbekistan tüccarların, bilginlerin, orduların, fikirlerin, dinlerin, kültürlerin kesiştiği İpek Yolu’nun önemli ülkerinden biri. İşte size geçen sene Özbekistan’a yaptığım turumdan birkaç kareyi sizlerle paylaşmak istiyorum.