0 derecede yüzmek nasıl mı? Biraz soğuk !!!!

İstanbul’da  sıcak ve nemli bir yaz günü yaşarken herkesin hayali sanırım biraz da olsa serinlemek. Serinlemek  deyince insanın aklına buz gibi bir şey yemek içmek, sıcak bir günde denize atlamak gelebilir. Bu durum kuzey ülkelerinde biraz faklı olabiliyor. Soğuk kuzey ülkelerinde yaygın bir sauna kültürü var. Bazı ülkelerde Kadın erkek birlikte çıplak saunaya girildiğini de duymuş olabilirsiniz.



Ben de bu sene yeni yıla çok yakın bir arkadaşımla Stockholm’de girdim. Buralara kadar gelmişken bizde bu sauna kültürünü keşfetmek istedik ve yeni yılın ilk günü kalktık  Hellas Garden’a gittik.  İçinde birçok aktiveyi yapabileceğiniz yaz –kış gidebileceğiniz bu park ulaşım çok kolay. Şehirdeki  Slussen otobüs durağından Älta  yönüne giden 401 nolu otobüse binip 15 dk içinde Hellasgarden’a gidebilirsiniz. Detaylı ulaşım bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Hellasgarden’da ki sauna bayan ve erkek olarak ayrı ayrıydı. Soğuk bir kış gününde sıcacık sauna gerçekten çok güzel geldi. Asıl işin en zorlu ve cesaret isteyen kısmı ise saunanın arkasındaki buz gibi göle girmekti.  Şansımıza hava çok soğuk değil ve göl buzlu değildi. Hava mevsim normallerine göre gayet yüksekti, yaklaşık 2 derece falan 🙂 Her neyse cesaretimizi toplayıp göle girdik. İlk sefer biraz zor oldu ama daha sonra alıştık ve bu sauna sonrası soğuk göl ayinini 3 kez daha yaptık.

Hem ısınmak ve hem serinlemek isteyenlere kesinlikle bunu denemelerini tavsiye derim.