Küba’da Görülecek Yerler

Küba, Karayiplerin en büyük ve en kalabalık adasıdır. Dünyanın sayılı komünist ülkelerinden biri olan Küba denilince eminim aklınıza Havana Club, Mojito, Daiquiri, Küba Puroları, Salsa, Che Guevara, Fidel Castro,  Bueno Vista Social Club, Guantanomo kampı, Domuzlar Körfezi  çıkartmasından biri geliyordur. Amerika Birleşik Devletlerinin Küba’ya olan ambargosu kalkmadan Amerikaların akınına uğramadan Küba’yı dünya gözüyle görmek istedik. Havana ve çevresinde 5 gün geçirdik. Gezdiğimiz güzergahımız hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.



Jose Marti Havalimanı – Havana

Havana’nın 20 km güneyinde bulunan Jose Marti Havalimanında taksi ile şehir merkezine 15 CUC’a  ( turist parası) gelebilirsiniz. Tabii ki bu sıkı pazarlık yapılmış fiyat. Normalde 25 CUC fiyat veriyorlar.  ( 1 CUC turist parası 1 USD. ) Aslında bir fiyat tarifesi var ama hiçbir taksi bu tarifeye göre çalışmıyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Fiyat (CUC=USD) Görülecek Yerler
Jose Marti Havalimanı- Havana 19 20 Dk 15 Eski Havana, Malecon, Nacional Hotel, Güzel Sanatlar Müzesi, Devrim Müzesi , Hemingway Müzesi, Capitolio Nacional, San Carlos de la Cabana Kalesi

Havana’yı dolaşmak için en az 2-3 gün ayırmak lazım. Gezilecek yapılacak o kadar çok şey var ki. Ernest Hemingway’in Küba’da yaşadığı evi müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Havana-Vinales

Başkent Havana’dan 185 km uzaklıktaki Vinales’e taksi ile 2.5, otobüsle 4 saatte giderseniz. Otobüslerin biri sabahtan diğeri öğleden sonra olmak üzere iki seferi var. Bilet fiyatı 12 CUC yani 12 USD. Taksinin pazarlıklı fiyatı 70 CUC. 85-100 CUC’a götüren taksilerde var. Eğer 2-3 kişi beraber seyahat ediyorsanız taksilerle ulaşım çok daha uygun.

Vinales tütüncülükle geçimi sağlayan bir köy. Aynı zamanda birçok doğa aktivitesi de yapabilirsiniz. Cuevas de Santo Tomas mağarasını gezmenizi tavsiye ederim.

http://www.viazul.com/ruta/10/Habana-Vi%C3%B1ales

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Süre (Otobüs) Fiyat (Taksi) Fiyat (Otobüs) Görülecek Yerler
Havana – Vinales 190 2 Saat 30 Dk. 4 70 CUC 12 CUC Cuevas de Santo Tomas, Cuevo del Indio,Vinales Vadisi,Tütün tarlaları, Mural de la Prehistoria



Havana- Mi Cayito / Playa del Este

Havana’nın 30 km doğusundaki plaj alanın genel ismi Playa del Este. Burada sıralı birçok plaj var. Biz Mi Cayito’ya gittik. Bu plajlara toplu ulaşım yok. Sadece o yöne giden bir otobüse binip anayolda inip sonra birkaç km sahile yürümeniz gerekir.  Bu plaja git-gel çok iyi bir fiyat aldık, 10 CUC. Bunu da sağ olsun evinde kaldığımız Küba’lı kadın ayarladı.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Araba) Fiyat (Taksi) Görülecek Yerler
Havana – Mi Cayito/ Playe del Este 30 30 Dk. 10 CUC Plajlar

Daha fazla Küba fotoğrafı görmek için Flickr Fotoğraf Albümümü tıklayınız.



Cuba