Kolombiya’da Görülecek Yerler

Kolombiya denilince akla uyuşturucu trafiği, yüksek hırsızlık ve suç oranı, kahvesi, Karayip denizdeki sahilleri, Kolombiya altın ve zümrüt yatakları akla geliyor. Yolculuğumuzda özellikle Bogota’daki güvenlikle ilgili en fazla uyarıldığımız yerlerden biri olan Kolombiya’da hiçbir güvenlik sorunu ile karşılaşmadık.

Kolombiya doğasıyla, taze ve çok çeşitli meyveleriyle, sıcak insanlarıyla, Bogota’nın Soho’ya benzer tuğla evleriyle beklentilerimizin çok üzerinde bir izlenim bıraktı. Güvenlik ile ilgili olumsuz beklentilerden sonra gördüklerimiz bizde çok olumlu izler bıraktı. Umarım tekrarda Kolombiya’ya gidip daha fazla ve uzun gezmek fırsatımız olur.



Havalimanı( El Dorado)- Bogota

Havalimanı şehre çok yakın. Biz genelde iki kişi olduğumuz ve sırtımızda çantalarımız olduğu için taksiye binmeyi tercih ettik. Şehirde bizdeki gibi bir metrobüs ağı var. Bu otobüslere de binerek kolayca ve hızlıca şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Taksi) Fiyat Taksi Süre (Otobüs) Fiyat Otobüs Görülecek Yerler
El Dorado Airport- Bogota 15 15 Dk 20000 COP / 8 USD 40 Dk 1800 COP / 0.8 USD Old Town-Zümrüt Müzesi-Altın Müzesi-Monsarete Teleferiği- Zipaquira Tuz Katedrali

Bogota için 2-3 gün ayırmak yeterli. Zipaquira’daki Tuz Katedraline gidip gelmek bir gününüzü alabilir. Şehirdeki Altın müzesi gerçekten kaçırılmaması gereken bir yer.

Bogota- Villa De Leyva

Villa de Leyva Güney Amerika’daki en eski ve halen ilk halini koruyabilmiş koloni mimari tarzındaki  kasabalarından biri. Otobüsle şehrin Norte istasyonuna gidip orda Villa de Leyva’ya giden otobüslerine binebilirsiniz. Ben direkt Leyva’ya giden bir otobüs firmasının yerine gidip otobüse binmenizi tavsiye derim. Çünkü Norte’den kalkan otobüsleri yakalamak ve direkt giden otobüs bulmak kolay olmuyor.

Güzergah Mesafe (Km) Süre(Otobüs) Fiyat Otobüs
Bogota-Villa De Leyva 170 3 Saat 30 Dk. 22000 COP /9 USD



Bogota- Cartagena

Cartagena’yı çok beğendik. Eski şehrin duvarları içindeki eski evler, arnavut kaldırımı taş sokaklar, birbirinden güzel mağazalar, oteller ve restoranları ve Karayip denizindeki eşsiz güzellikteki plajlarıyla tam bir tatil beldesi. Cartagene ve çevresinde bir sürü güzel otel ve 5 yıldızlı tesis var. Biz şehir merkezinde kalıp plajlarına kendimiz gittik.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Uçak) Fiyat Uçak Süre (Otobüs) Fiyat  Otobüs Görülecek Yerler
Bogota-Cartagena 1050 1 Saat 30 Dk. 50-150 USD 18 Saat 200.000 COP/ 75 USD Playa Blanca-Isla Rosario-Aquarium-Parque Tayrona

Şehir merkezinden kalkan teknelerle çevredeki ada ve plajlara günübirlik turlar yapabilirsiniz. Benim favorim Playa Blanca oldu. Bazı tekneler sadece Playa Blanca’ya gidiyor bazıları ise hem Playa Blanca hem Akvaryum’a gidiyor. Bence sadece Playa Blanca olana gidin, Akvaryum ve gösterilen diğer yerler çok fevkalade değil. Tabii ki teknelerle pazarlık yapmayı unutmayın. Verdiğiniz fiyata öğle yemeği de dahil.

Daha fazla Kolombiya fotoğrafı görmek için Flickr Fotoğraf Albümümü tıklayınız.



Colombia