Ağrı’dan İran’a Minibüs Seferleri

Gezginler için güzel bir haber daha. Ağrı Valiliği İran’ın Tebriz ve Urumiye şehirlerine minibüs seferleri başlattı.

İran’a Ulaşım Kolaylaştı

Ağrı Valiliği şehrin turizimini canlandırmak, Türkiye-İran arasındaki ilişkileri geliştirmek için Ağrı’dan İran’ın Urumiye ve Tebriz şehirlerine 4 adet minibüs ile minibüs seferlerine başladı. Karşılıklı seferler her gün sabah saatlerinde İran’dan Ağrı’ya, öğleden sonra ise Ağrı’dan İran’a yapılıyor. Seferlerden biri İran’ın Maku şehri üzerinden Tebriz’e, diğerini ise Hoy (Xoy) şehri üzerinden Urumiye’ye yapılıyor.

İran’a gitmek isteyen gezginler için Ağrı’ya uygun fiyatlı bir uçak bileti ile gidip sonra oradan da minibüsle Tebriz’e geçmek çok güzel bir fırsat ve alternatif olacak.  Böylece seyahatinize İran’ın kuzeyini oluşturan ve yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Azerbaycan eyaletinden başlayabilirsiniz. Bu şekilde uçak biletinizi neredeyse dörte bir fiyatına alabilirsiniz. Sizin için örnek bir tarih üzerinden uçak biletlerinin karşılaştırmasını yaptım. Vaktiniz olursa mutlaka Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı’nı görün.

Ağrı’ya Uçak Seferleri Yapan Havayolu Şirketleri

Türk Havayolları, İstanbul Atatürk Havalimanın’dan her gün günde 1, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanın’dan pazartesi,çarşamba ve pazar günleri günde 1 ve Ankara Esenboğa Havalimanın’dan her gün günde 1 direkt uçuş gerçekleştiriyor.

Pegasus Havayolları, İzmir’dan Ağrı’ya pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri günde 1 kez direkt uçuş gerçekleştiriyor. Uçuş günleri ve saatlerini lütfen havayolu şirketlerinin sitelerinden kontrol edin.