Uruguay’da Görülecek Yerler

Uruguay denilince aklıma ilk olarak komşusu Paraguay gelir. Son zamanlarda Uruguay’a yerleşmek için 25 neden gibi haberlerden sonra biz de kafamızda gerçekten “Her yerde internet bedava mı?”, ” Marihuananın yasal olduğu ülkede Marihuana sokaklarda gerçekten içiliyor mu?” gibi sorularla Uruguay’a gittik.

Ülke tam bir hayvancılık ülkesi durumunda. Ülkede 3,4 milyon kişi yaşıyor, toplam büyük ve küçük baş hayvanların sayısı ise 30 milyonun üzerinde. Ve tabii ki bunun sonucu olarak burada yediğiniz etlerin hepsi çok ama çok lezzetli. Mutlaka bir Parilla restoranına gidip çeşit çeşit etlerini tatmalısınız. Vaktiniz kısıtlı ise barbekü etinden yapılmış Chivito sandviçini yemenizi öneririm. Ülkede her yerde internetin bedava olduğunu düşünerek gitmiştim ama maalesef öyle değilmiş. Birçok kafe, restoranda kolayca internet bulabiliyorsunuz ama her yerde çeken bedava bir wifi’ye rastlamadım. Evet, sokaklarda insanlar rahat rahat Marihuana içiyordu. Birkaç aya kadar da marihuana eczanelerde satılacakmış. Bu arada ülkede kürtaj ve eşcinsel evlilikleri de tartışılıyor. Burası gerçekten özgürlükler ülkesi.



Buenos Aires- Colonia

Buenos Aires’ten komşu ülkenin şirin koloniyel şehri Colonia gitmek gerçekten çok kolay.  Hızlı feribotlarla Colonia’ya 1 saate varıyorsunuz. Otobüsle de  5,5 saatte gidebilirsiniz. En kolay ve uygun yol bence feribot.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat  (Feribot) Süre(Feribot) Görülecek Yerler
Buenos Aires- Colonia 470 5 Saat 30 Dk. 385 Urg. Peso / 40 USD 1 Saat Kasaba Merkezi, Marina

Colonia için 3-4 saatinizi ayırmanız yeterli.

Colonia- Montevideo

Başkent  Montevideo’ya Colonia’dan neredeyse her saat başı otobüs var. 3 saatte Montevideo’ya gidebilirsiniz. Montevideo için 1 gün ayırmanız yeterli. Burada Buenos Aires ve Montevideo’nun ne kadar çok ortak noktasının olduğunu fark edeceksiniz. Montevideo’da da İtalyan ve Avrupa mimarisinden etkilenmiş güzel binalar göreceksiniz.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Colonia- Montevideo 180 3  Saat 310 Urg. Peso / 11 USD Punta Brava, Playa Ramirez, Şehir Merkezi, Liman, Solis Tiyatrosu, Adalet Sarayı



Montevideo- Punta Del Este

Güney Amerika’nın en sosyetik ve en turistik tatil beldelerinden biri olan Punta Del Este’nin yoğun sezonu Aralık Şubat ayları arasında. Biz mart ayında gittiğimiz için ortalık gayet sakindi. Burası upuzun plajları ve sahil kenarındaki modern yüksek katlı evleriyle biraz Miami’yi andırıyor. Daha sakin alternatif bir şeyler arayanlara elektriğin olmadığı küçük deniz kasabası Cabo Polonio’ya gitmelerini öneririm.

Güzergah Mesafe (Km) Süre (Otobüs) Fiyat Görülecek Yerler
Montevideo- Punta Del Este 135 2 Saat 15 Dk. 307 Urg.Peso / 11 USD Playa Mansa,Playa Brava, ,Cabo Polonio

Uruguay fotolarım için Flickr Albümümü ziyaret edin.



Uruguay