Machu Picchu ve Huayna Picchu Bileti Nereden Nasıl Alınır?

Dünyanın yeni yedi harikası ve Unesco dünya kültür mirası listesinde olan Inka medeniyetinin önemli şehirlerinden Machu Picchu birçok turistin ve gezginin seyahat listesinde ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinde yer alıyordur eminim. Machu Picchu’ya gelmeden önce ya da gelir gelmez yapmanız en önemli şey giriş biletinizi almak. Çünkü Machu Picchu’ya günlük ziyaretçi sayısı 2500, Huayna Picchu’ya ise 400 ile sınırlı ve girişte bilet satışı maalesef yok.



Peki gelelim bileti nasıl ve nerden alacağınıza. Machu Picchu, Huayna Picchu ya da Machu Picchu Dağına bileti 4 şekilde alabilirsiniz.

Resmi Websitesi – Online Satış

Machu Picchu, Huayna Picchu, Machu Picchu Dağı (Montana) ve Manuel Chavez Ballon Müzesi biletlerini devletin resmi bilet satış sitesinden alabilirsiniz. Siteden bileti nasıl alabileceğinizi size aşağıda kısaca adım adım kısa anlatacağım.

machu picchu bileti nasıl alınır

Machu Picchu ve Huayna Picchu Bilet Tipleri ve Fiyatları

Machu picchu bilet fiyatları

Aynı zamanda siteden nasıl rezervasyon ve ödeme yapıldığı ile ilgili açıklamalı videomu da izleyebilirsiniz.

 

İndirimli ve öğrenci biletlerini maalesef online satın alamıyorsunuz. Visa kartınız yoksa yaptığınız rezervasyon kodu ile Banco de la Nacion şubesinden nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişedeki memurların ingilizcelerinin zayıf olduğunu unutmayın!

Seyahat Acentası ve Websiteleri

Cusco ve civarındaki birçok acente ve internetteki bazı siteler Machu Picchu, Huayna Picchu ve diğer ören yerlerinin biletlerini satıyorlar. Bu acenta ve websiteleri biletlerin üstüne belli bir komisyon koyuyor ve bazen fiyatlar %50 ve üzerinde olabiliyor.



Cusco Merkezdeki Kültür Ofisi

Cuzco merkezindeki Plaza de Armas meydanına yakın olan Instituto Nacional de Cultura (INC) ofisinden (Calle San Bernardo) biletinizi nakit olarak satın alabilirsiniz. Öğrenci ve indirimli biletleri buradan da temin edebilirsiniz. Ofisin çalışma saatleri 8:00 ile 16:00 saatleri arasındadır.

cusco INC

Aguas Calientes’deki Kültür Ofisi

Machu Picchu’ya çıkmak için herkesin geldiği ve konakladığı küçük köy Aguas Calientes’de meydana birkaç yüz metre mesafedeki Machu Picchu Kültür Merkezinden  biletinizi sadece SOL ile alabilirsiniz. Ofisin çalışma saatleri 5:00 ile 21:00 arasındadır.